úterý 16. srpna 2016

Lněno-sezamové bulky s vlašskými ořechy

Recept na rychlé a jednoduché bezlepkové pečivo, které zvládne opravdu každý.


Ingredience:
1 vejce
6 lžic drcených lněných semínek
2 lžíce sezamových semínek
3 lžíce vody
2 lžíce oleje
3/4 lžíce prášku do pečiva
Hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup:

Pokud nemáme drcená lněná semínka, tak si je nejprve nadrtíme v mixéru či hmoždíři, aby byla lépe stravitelná. K nadrceným lněným semínkům přidáme sezamová semínka a nasekané vlašské ořechy. Přisypeme necelou lžičku kypřícího prášku. Tuto suchou směs smícháme s vodou, olejem a vejcem tak, aby mám vznikla hustější lepivá hmota. Z té pak tvarujeme malé bulky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Ty pak pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně dvacet minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat